Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanec Miroslav Kollár nebude hlasovať za návrh na odvolanie vlády

.sita .slovensko

Poslanec Národnej rady SR Miroslav Kollár (Spolu) nebude hlasovať za návrh na odvolanie vlády. Ako povedal na dnešnom brífingu po sneme strany Spolu - občianska demokracia, návrh strany Sloboda a Solidarita považuje za nezodpovedný aj preto, že nie je známe, čo by nastalo po vyslovení nedôvery vláde.

Poslanec Miroslav Kollár nebude hlasovať za návrh na odvolanie vlády SITA/Jana Birošová Predseda strany a poslanec NR SR Miroslav Kollár počas celoslovenského snemu strany SPOLU - občianska demokracia v Senci. Senec, 10. december 2022.

dodal však, že je mnoho dôvodov, prečo by táto vláda nemala dovládnuť do konca volebného obdobia. Nehlasovať za pád súčasnej vlády je jeho vlastné rozhodnutie, pričom berie do úvahy mandát, ktorý dostal, keď kandidoval do NR SR za stranu Za ľudí a pracuje s hodnotovým rámcom, s ktorým kandidoval.

Pripomenul, že bol prvý, kto vládnu koalíciu opustil, pretože nesúhlasil s tým, ako súčasný minister financií Igor Matovič (OĽaNO) viedol vládu. Ako jeden z dôvodov, prečo návrh nepodporí, uviedol, že nešiel do veľkej politiky preto, aby pomohol Robertovi Ficovi (Smer-SD), mafii či extrému k moci. Kľúčovým dôvodom je pre neho aj otázka Ukrajiny, ktorá podľa Kollára bojuje a obetuje životy aj za slobodnú budúcnosť Slovenska.

Vláda však podľa poslanca potrebuje zmeniť spôsob výkonu vládnej moci, pretože inak len bude prehlbovať chaos v spoločnosti a nedôveru voličov v politický systém a demokratické inštitúcie. Kollár je však pripravený diskutovať o predčasnom ukončení volebného obdobia v jesennom termíne.

Doplnil, že jeho záujmom nie je prehlbovanie chaosu a je pripravený rokovať aj o podpore štátneho rozpočtu, no za predpokladu, že v ňom bude vyriešená otázka výdavkových limitov takým spôsobom, aby nedošlo k ohrozeniu čerpania prostriedkov z Plánu obnovy a odolnosti, a ani udržateľnosti verejných financií do budúcnosti.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite