Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentke Čaputovej udelia Cenu za demokraciu Madeleine Albrightovej

.tasr .slovensko

Ocenenie získa za neúnavné úsilie o presadzovanie a ochranu demokracie. Udeľuje ho americký Národný demokratický inštitút.

Prezidentke Čaputovej udelia Cenu za demokraciu Madeleine Albrightovej SITA/Branislav Bibel

prezidentke Zuzane Čaputovej udelia v utorok večer vo Washingtone Cenu za demokraciu Madeleine Albrightovej. Ocenenie získa za neúnavné úsilie o presadzovanie a ochranu demokracie. Udeľuje ho americký Národný demokratický inštitút. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

„Ocenenia udelia na výročnom galavečere v National Portrait Gallery vo Washingtone, ktorý sa začne o 19.00 miestneho času (o 1.00 SEČ). Prezidentka sa na podujatí nezúčastní osobne,“ priblížil hovorca.

Cenu dostanú aj moldavská prezidentka Maia Sanduová a litovská premiérka Ingrida Šimonyté. Ďalším tohtoročným laureátom je ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj za odvahu ukrajinského ľudu, ktorý pod jeho vedením bráni demokraciu pred brutálnym útokom.

Cena za demokraciu nesie od tohto roka meno bývalej americkej ministerky zahraničných vecí Madeleine Albrightovej. Ako vysvetlil Strižinec, cena tak pripomína jej silný odkaz a princípy, ktorým zasvätila svoj život.  

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite