Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z Vyšehradského fondu podporíme okrem Ukrajiny aj Moldavsko, tvrdí Káčer

.sita .slovensko

Podľa ministra na stretnutí, ktoré sa v tomto formáte uskutočnilo po roku, konštatovali, že sú témy, ktoré členov V4 rozdeľujú, ale taktiež konštatovali, že sú susedia a musia kooperovať.

Z Vyšehradského fondu podporíme okrem Ukrajiny aj Moldavsko, tvrdí Káčer SITA/Diana Černáková Maďarský minister Péter Szijjártó, český minister Jan Lipavský, minister Rastislav Káčer a poľský minister Zbigniew Rau počas privítania pred rokovaním ministrov zahraničných vecí Vyšehradskej štvorky v Bratislave, 6. 12. 2022​

projekty s Moldavskom budú podporené z časti prostriedkov vyčlenených na podporu Ukrajiny v rámci Vyšehradského fondu. Uviedol to dnes slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer po rokovaní šéfov diplomacií krajín Vyšehradskej štvorky (V4). Podľa ministra na stretnutí, ktoré sa v tomto formáte uskutočnilo po roku, konštatovali, že sú témy, ktoré členov V4 rozdeľujú, ale taktiež konštatovali, že sú susedia a musia kooperovať.

„Vyšehradský fond vnímam ako pozitívnu organizáciu, kde prispievame všetci svojím dielom do rozpočtu tejto organizácie, ktorá financuje veľmi zmysluplné projekty. Dnes sme sa rozprávali o použití časti prostriedkov, ktoré sú vyčlenené na podporu Ukrajiny. Dohodli sme sa, že túto časť rozpočtu otvoríme aj na podporu projektov s Moldavskom, ktoré je tak isto ťažko skúšanou krajinou v tomto konflikte," uviedol Káčer s tým, že budú tiež diskutovať o tom, ako navýšiť túto časť do rozpočtu "tak, aby sme mohli výraznejšie pomáhať nielen Ukrajine postihnutej vojnou, ale aj Moldavsku".

„Vyšehradská spolupráca je v kútiku srdca maďarskej politiky. Všetky krajiny z toho profitujú a odkedy sme súčasťou tejto skupiny, tak sme dosiahli viac, ako by sme boli sami," konštatoval minister zahraničného obchodu a zahraničných vecí Maďarska Péter Szijjártó.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite