Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mikulec ostáva vo funkcii, poslanci ho neodvolali

.tasr .slovensko

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) ostáva vo funkcii. Poslanci Národnej rady (NR) SR ho vo štvrtok neodvolali. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 71 poslancov zo 143 prítomných, proti bolo 47, zdržali sa 23, dvaja nehlasovali.

Mikulec ostáva vo funkcii, poslanci ho neodvolali SITA/Diana Černáková

návrh na vyslovenie nedôvery Mikulcovi podal už niekoľkýkrát opozičný Smer-SD. Diskusia k návrhu na jeho odvolanie sa skončila ešte 15. novembra. Návrh predniesol predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico, vyjadril sa aj v závere diskusie. Mikulcovi vyčítal nezvládanie migračnej krízy, kritizoval aj riadenie rezortu.

Stanovisko vlády, ktorá odmietla návrh Smeru-SD, odôvodnil minister financií Igor Matovič (OĽANO). Do diskusie sa zapojil aj Mikulec. Odmietol argumenty opozície, označil ich za zavádzanie verejnosti. Migračnú vlnu podľa neho Slovensko zvláda dobre. Zopakoval potrebu ochrany vonkajších hraníc Schengenu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite