Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko na budúci rok navštívi holandský kráľ Viliam-Alexander s kráľovnou Maximou

.sita .slovensko

Na pozvanie prezidentky Zuzany Čaputovej pricestuje začiatkom budúceho roku na oficiálnu návštevu Slovenska holandský kráľ Viliam-Alexander a kráľovná Maxima.

Slovensko na budúci rok navštívi holandský kráľ Viliam-Alexander s kráľovnou Maximou Floris Looijesteijn/FlickrWikipedia

návšteva sa uskutoční v dňoch 7. až 9. marca 2023. Na kráľovskej návšteve sa otvoria otázky právneho štátu a ochrany klímy vrátane prechodu na obehové hospodárstvo, ako aj podpora inklúzie a rozmanitosti v spoločnosti. Uviedol to hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

„Veľmi si vážim, že kráľ Viliam-Alexander a kráľovná Maxima prijali moje pozvanie a budeme ich môcť na jar privítať na Slovensku. Túto návštevu vnímam ako ďalšie potvrdenie výborných vzťahov medzi našimi krajinami, ktoré spájajú spoločné hodnoty a spolupráca v rôznych oblastiach. Marcová návšteva bude príležitosťou tieto vzťahy ešte viac prehĺbiť,“ uviedla prezidentka Čaputová.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite