Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenská lekárska komora je spokojná, že došlo k dohode medzi vládou a odborármi

.tasr .slovensko

Vláda a lekárski odborári na sobotňajšom rokovaní vyriešili otázku platov lekárov a dohodli sa.

Slovenská lekárska komora je spokojná, že došlo k dohode medzi vládou a odborármi SITA/Úrad vlády SR

slovenská lekárska komora (SLK) je spokojná, že pacienti, lekári a vedenia nemocníc a samosprávnych krajov si vďaka pragmatickému prístupu vlády a vedenia Lekárskeho odborového zduženia (LOZ) môžu vydýchnuť po dosiahnutí dohody o mzdách nemocničných lekárov. Vyplýva to z vyhlásenia SLK.  

Vývoj situácie SLK privítala aj napriek kritike, ktorá sa na ňu spustila. Dôvodom kritiky bolo vyhlásenie, ktorým SLK vyzývala k návratu k vyjednávaniu, následné stretnutie s premiérom SR, ministrom financií SR a štátnou tajomníčkou Ministerstva zdravotníctva SR a ponukou byť mediátorom sporu. „SLK sa snažila upokojiť situáciu, nie vyhrocovať ju vyjadreniami, že pacienti budú zomierať. My sme opakovali, že sa nájde riešenie – a našlo sa – zainteresované strany si opäť spoločne sadli za rokovací stôl a dohodli sa,“ uvádza sa vo vyhlásení. 

SLK sa v najbližšom období chce sústrediť s ďalšími partnermi na problémy pregraduálneho a postgraduálneho vzdelávania. „Ďalej aj na pokračovanie v reálnom naceňovaní zoznamu výkonov, implementácii DRG systému a ďalšie úlohy, ktoré ťažia všetkých lekárov a zdravotníctvo,“ dodáva SLK.

Vláda a lekárski odborári na sobotňajšom (26. 11.) rokovaní vyriešili otázku platov lekárov a dohodli sa. Ministerstvo zdravotníctva predloží v pondelok (28. 11.) dohodnuté zmeny na parlamentný výbor pre zdravotníctvo. Zdravotníkom majú vyplatiť aj stabilizačné príspevky.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite