Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Premiér víta ústupok LOZ, vláda ponúkne zdravotníkom aj náborový príspevok

.tasr .slovensko

Vláda príde popri ponuke na stabilizačný príspevok zdravotníkom v nemocniciach s návrhom atraktívnych podmienok aj na náborový príspevok. Oznámil to premiér Eduard Heger. Víta prísľub predstaviteľov Lekárskeho odborového združenia (LOZ) o vzdaní sa požiadaviek k pracovným zmluvám lekárov.

Premiér víta ústupok LOZ, vláda ponúkne zdravotníkom aj náborový príspevok SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Pool, File

premiér ozrejmil, že cieľom náborového príspevku má byť riešenie dlhodobého nedostatku zdravotníkov. Poukázal tiež, že štvrtková výzva Slovenskej lekárskej komory (SLK), ktorá nabáda LOZ na prijatie prvotnej ponuky vlády k platom lekárov, svedčí o tom, že bola dostatočne atraktívna.

SLK žiada vládu aj odborárov, aby akceptovali posledný návrh vlády SR na zvýšenie koeficientov, nie návrh na stabilizačné príspevky, a bola uzavretá dohoda.

Šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) po štvrtkových rokovaniach oznámil, že ministerstvo sa dohodlo s lekárskymi odborármi na siedmich bodoch memoranda. Nevyriešenými stále zostávajú platy, ktoré nie sú v pôsobnosti rezortu zdravotníctva.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite