Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rezort sa dohodol s lekárskymi odborármi na siedmich bodoch memoranda, sporné ostávajú platy

.tasr .slovensko

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR sa dohodlo s lekárskymi odborármi na siedmich bodoch memoranda. Nevyriešenými stále zostávajú platy, ktoré nie sú v pôsobnosti rezortu zdravotníctva. Vo štvrtok to uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Rezort sa dohodol s lekárskymi odborármi na siedmich bodoch memoranda, sporné ostávajú platy SITA/Branislav Bibel

„myslím, že riešenia, ktoré sú tam navrhnuté, sú prijateľné pre obe strany. (...) V prvých siedmich bodoch nič nebráni tomu, aby memorandum bolo podpísané,“ poznamenal Lengvarský.

Rokovania by mali podľa neho pokračovať v piatok (25. 11.) na ministerstve spravodlivosti. Ďalšie stretnutie lekárskych odborárov s rezortom zdravotníctva by sa malo uskutočniť v pondelok (28. 11.).

Lengvarský potvrdil, že rezort komunikuje s krajskými krízovými štábmi v nemocniciach. Zároveň má pripravený list, ktorý rozošle nemocniciam a zaviaže ich k rozhodnutiam ústredného krízového štábu.„ Začnú teda konať tak, ako keby k výpovediam došlo,“ poznamenal.

Minister dodal, že rušenie plánovaných operácií musí každá nemocnica vyriešiť sama. Nemocnice by tak mali informovať pacientov o odklade plánovaných operácií. Ministerstvo sa to podľa Lengvarského snaží manažovať tak, aby nebol zdravotnícky systém ohrozený.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite