Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Diskusné Human forum sa zameria na prevenciu pred nárastom extrémizmu

.tasr .slovensko

Na prevenciu pred nárastom extrémizmu bude zameraný deviaty ročník medzinárodného diskusného fóra o ľudských právach Human forum. Uskutoční sa 21. až 23. novembra v Banskej Bystrici.

Diskusné Human forum sa zameria na prevenciu pred nárastom extrémizmu facebook.com/humanforumsk

ako informujú organizátori, od posledného uskutočneného fóra sa geopolitická situácia vo svete zmenila. „Uznávanie demokratických hodnôt a princípov sa v súčasnosti preukázalo ako kľúčové pre budúce napredovanie ľudstva. Práve preto bude na konferencii venovaná pozornosť témam ľudských práv a demokracie, ako pilierov stability,“ uvádzajú.

Podľa Petra Terema, profesora z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, dekáda, v ktorej žijeme a je pred nami, bude možno veľmi dôležitá z hľadiska toho, akým spôsobom bude ľudstvo a táto planéta ďalej fungovať, bez ohľadu na to, či hovoríme o otázkach demokracie, slobody, ľudských práv, environmentálnych otázkach alebo technologickom rozvoji. "Všetky sú v podstate mimoriadne dôležité a vzájomne prepojené," zdôraznil. 

„Občianska spoločnosť, ktorá stavia na princípoch tvorby tolerantných lokálnych komunít, môže zmierňovať dopady politického zápasu, ktorý je evidentný nielen na Slovensku, ale aj v mnohých krajinách Európskej únie, alebo vo Veľkej Británii či Spojených štátoch amerických. Reflektujúc na tieto globálne spoločenské tendencie sme sa rozhodli prostredníctvom podujatia Human forum spájať ľudí a organizácie, zohrávajúcich významnú rolu v budovaní zdravých demokratických lokálnych komunít,“ uvádza koordinátorka organizačného tímu Csilla Droppová. 

Iniciátorom podujatia je občianska platforma Nie v našom meste, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Inštitút pre Demokraciu pri UMB, v spolupráci s Centrom komunitného organizovania a Nadáciou Ekopolis. 

Partnermi podujatia sú mesto Banská Bystrica, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, Akadémia umení, Artforum, Záhrada – CNK a Štátna vedecká knižnica. Uskutoční sa pod záštitou prezidentky SR Zuzany Čaputovej a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislava Káčera.

Kompletný program je zverejnený na webstránke www.humanforum.sk a www.facebook.com/humanforumsk

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite