Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Migrantom v Kútoch pomáhajú okrem policajtov aj dobrovoľníci a farár

.sita .slovensko

Polícia v súčasnosti neeviduje žiadne protiprávne konanie zo strany migrujúcich osôb.

Migrantom v Kútoch pomáhajú okrem policajtov aj dobrovoľníci a farár SITA/Martin Medňanský

krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave už od zavedenia kontrol na hraniciach s Českou republikou posilnilo výkon služby v prihraničných oblastiach, aby nedochádzalo k narušovaniu verejného poriadku. Polícia podľa trnavskej policajnej hovorkyne Zlatice Antalovej v súčasnosti venuje zvýšenú pozornosť železničnej stanici v Kútoch, kde je situácia najzávažnejšia.

V Kútoch je vybudované dočasné stanové mestečko pre ľudí, ktorí sa pôvodne zdržiavali v priestoroch železničnej stanice. Polícia v súčasnosti neeviduje žiadne protiprávne konanie zo strany migrujúcich osôb. Policajti podľa Antalovej okrem zabezpečovania verejného poriadku koordinujú aj základnú zdravotnú starostlivosť či zabezpečenie stravy a šatstva, a to v úzkej spolupráci s Slovenskou humanitnou radou a Vysokou školou zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. Pomocnú ruku naďalej podávajú aj hasiči, dobrovoľní hasiči či miestny farár.

Na riešení následkov migračnej krízy sa podieľajú príslušníci poriadkovej, železničnej, kriminálnej a dopravnej polície.

 Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite