Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na hraniciach s Maďarskom pomôžu policajtom vojaci

.sita .slovensko

Na plnenie úloh v súvislosti s aktuálnou situáciou bude vyčleňovaných 100 vojakov denne.

Na hraniciach s Maďarskom pomôžu policajtom vojaci SITA/Martin Medňanský

zabezpečiť verejný poriadok v blízkosti vnútorných hraníc Slovenskej republiky, predovšetkým s Maďarskom, v súvislosti s výrazným nárastom nelegálnej migrácie budú príslušníkom Policajného zboru SR pomáhať aj profesionálni vojaci. Ako sa uvádza v návrhu, ktorý dnes odobrila vláda, na plnenie úloh v súvislosti s aktuálnou situáciou bude vyčleňovaných 100 vojakov denne.

 „Na základe požiadavky Policajného zboru a aktuálnych personálnych a materiálno-technických možností Ozbrojených síl SR budú vyčlenení profesionálni vojaci nasadzovaní do spoločných hliadok spoločne s príslušníkmi Policajného zboru najmä na bývalých hraničných priechodoch na vnútornej hranici SR s Maďarskom s cieľom vykonávania policajných kontrol v boji proti nelegálnej sekundárnej migrácii cez územie SR," uvádza sa v dokumente.

Materiál pripomína, že vzhľadom na výrazný nárast nelegálnej sekundárnej migrácie na území SR a zavedenie kontrol zo strany Českej republiky a Rakúska na ich vnútorných hraniciach so SR je potrebné zaviesť nevyhnutné opatrenia aj na vnútorných hraniciach SR. „Tieto opatrenia by mali smerovať najmä na elimináciu nelegálnej sekundárnej migrácie na vnútornej hranici SR s Maďarskom, ktorá je najviac postihnutá touto nelegálnou migráciu," dodal dokument.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite