Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ústavný súd rozhodol, že referendová otázka o demisii vlády je protiústavná

.sita .slovensko

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podala v prvej polovici septembra na Ústavný súd SR návrh na začatie konania týkajúci sa referendovej otázky, či má Vláda SR bezodkladne podať demisiu.

Ústavný súd rozhodol, že referendová otázka o demisii vlády je protiústavná SITA/Diana Černáková

otázka o demisii vlády, ktorú opozícia navrhla do plánovaného referenda o predčasných voľbách, je v rozpore s ústavou. Rozhodol o tom dnes Ústavný súd SR.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podala v prvej polovici septembra na Ústavný súd SR návrh na začatie konania týkajúci sa referendovej otázky, či má Vláda SR bezodkladne podať demisiu. Považuje ju totiž po konzultáciách s ústavnými právnikmi z hľadiska ústavnosti za spornú.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico ešte začiatkom leta oznámil, že strana bude iniciovať referendum s dvoma otázkami. Prvá znie: „Súhlasíte s tým, že vláda Slovenskej republiky má bezodkladne podať demisiu?". Druhá otázka sa týka toho, či ľudia súhlasia, že predčasné skončenie volebného obdobia Národnej rady SR je možné uskutočniť referendom alebo uznesením Národnej rady SR.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite