Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Parlament odsúhlasil skrátené konanie k zmenám v tohtoročnom štátnom rozpočte

.sita .slovensko

Úpravou sa zvyšujú tohtoročné príjmy a aj výdavky o zhodnú sumu 1,5 mld. eur. Za schválenie hlasovalo všetkých 94 prítomných poslancov.

Parlament odsúhlasil skrátené konanie k zmenám v tohtoročnom štátnom rozpočte SITA/Diana Černáková

parlament v utorok schválil návrh na skrátené legislatívne konanie k novele zákona o štátnom rozpočte. Úpravou sa zvyšujú tohtoročné príjmy a aj výdavky o zhodnú sumu 1,5 mld. eur. Za schválenie hlasovalo všetkých 94 prítomných poslancov.

Vyššie výdavky na tento rok sa koalícia snaží presadiť už zopár týždňov. Pôvodne vláda návrh schválila 26. septembra a odvtedy si so sebou niesla nevôľu strany SaS, ako aj ostatnej opozície. Nie raz sa opoziční poslanci vyjadrili, že novelu zákona o štátnom rozpočte vnímajú ako bianco šek pre Igora Matoviča, keďže návrh neobsahoval detaily, načo bude suma 1,5 mld. eur použitá.

No v piatok minulý týždeň vláda schválila nový návrh novely zákona o štátnom rozpočte na tento rok aj s rozpisom súm. Do kapitoly rezortu práce by z celkovej výdavkovej sumy 1,5 mld. eur malo ísť 207,6 mil. eur na výplatu 13. dôchodkov a na kompenzácie pre ohrozené skupiny 190 mil. eur. Do kapitoly rezortu hospodárstva by na pomoc firmám na základe schémy štátnej pomoci malo ísť 900 mil. eur. V kapitole všeobecná pokladničná správa bude na kompenzácie pre verejnú správu 200 mil. eur.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite