Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo spravodlivosti má dvoch nových tajomníkov, pribudol aj nový tajomník ministerstva školstva

.sita .slovensko

Novými štátnymi tajomníkmi na Ministerstve spravodlivosti SR budú Peter Sepeši a Edita Pfundtner. Vláda o tom rozhodla na dnešnom rokovaní.

Ministerstvo spravodlivosti má dvoch nových tajomníkov, pribudol aj nový tajomník ministerstva školstva SITA/Branislav Bibel Minister spravodlivosti Viliam Karas

peter Sepeši je bývalým predsedom prokurátorskej rady Generálnej prokuratúry SR a členom Rady prokurátorov SR. Edita Pfundtner je bývalá podpresedníčka strany Most-Híd a poslankyňa Národnej rady SR za túto stranu. Do funkcie odchádza z pozície riaditeľky Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže. Štátnou tajomníčkou Ministerstva spravodlivosti SR bola za bývalej vlády od augusta 2018 do marca 2020.

Novým štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR bude Slavomír Partila. Vyplýva to z návrhu ministra školstva Jána Horeckého, ktorý schválila vláda. Partila by mal byť do funkcie vymenovaný 17. októbra 2022.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite