Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rakúsko od polnoci zavedie kontroly na hraniciach so Slovenskom

.tasr .slovensko

Rakúski policajti budú kontrolovať predovšetkým dodávky a väčšie vozidlá, pri ktorých hrozí väčšie riziko prepravy nelegálnych migrantov.

Rakúsko od polnoci zavedie kontroly na hraniciach so Slovenskom Migranti na hraniciach Gruzínska s Ruskom, 27.9.2022

rakúsko od polnoci zo stredy na štvrtok zavedie kontroly na hraniciach so Slovenskou republikou. Pre tlačovú agentúru APA to v stredu ráno povedal hovorca rakúskeho ministra vnútra Gerharda Karnera. 

Česká vláda v pondelok – z dôvodu zvýšenej nelegálnej migrácie – schválila nariadenie o dočasnom zavedení kontrol na štátnej hranici so Slovenskom. Platiť začne o polnoci zo stredy na štvrtok. Nariadenie je v prvej fáze schválené na desať dní, potom česká vláda rozhodne o možnom predĺžení.

Šéf rakúskeho rezortu vnútra Karner v stredu v relácii „Journal um Acht“ rozhlasovej stanice Ö1 priblížil, že Rakúsko zavedie kontroly na hraniciach so SR taktiež z dôvodu zvýšenej nelegálnej migrácie. 

„Je nevyhnutné zareagovať skôr, než zareagujú prevádzači,“ povedal Karner. Ako ďalej uviedol, väčšina nelegálnych migrantov prichádza do Rakúska cez hranice s Maďarskom. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite