Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kollár navrhuje zmenu ústavy, ktorá by umožnila predčasné voľby. Fico ponúkol spoluprácu

.tasr .slovensko

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) navrhuje zaradiť ako druhý bod parlamentnej schôdze návrh novelizácie Ústavy SR. Tá sa týka skrátenia volebného obdobia ústavným zákonom alebo referendom. Vyplýva to z programu Národnej rady (NR) SR.

Kollár navrhuje zmenu ústavy, ktorá by umožnila predčasné voľby. Fico ponúkol spoluprácu SITA/Diana Černáková

program budú poslanci schvaľovať na začiatku schôdze. Návrh na zmenu ústavy predložili poslanci zo Sme rodina. Hovorí o tom, že pokiaľ by referendum bolo úspešné, volebné obdobie by sa skončilo dňom uvedeným v referende. Nová legislatíva by sa mala vzťahovať aj na aktuálne volebné obdobie.

Riadna schôdza sa mala začať už minulý týždeň, no v stredu (14. 9.) nebolo plénum uznášaniaschopné. Neprezentovali sa poslanci SaS ani opozícia. Opozičný Smer-SD chcel, aby sa o novele ústavy rokovalo ako o prvom bode programu. Liberáli už avizovali, že otvorenie schôdze v utorok (20. 9.) podporia, s koalíciou už hovorili aj o viacerých návrhoch.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite