Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátorky v kauze sexuálneho zneužívania kňazom prídu o funkcie

.tasr .slovensko

Za pokračujúci zločin sexuálneho zneužívania maloletého dievčaťa odsúdil Okresný súd Dolný Kubín na konci júna kňaza Františka O. na trojročný trest s podmienečným odkladom na štyri roky.

Prokurátorky v kauze sexuálneho zneužívania kňazom prídu o funkcie SITA/Branislav Bibel

prokurátorky v kauze sexuálneho zneužívania maloletej kňazom prídu o funkcie. TASR to potvrdil hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan, upozornil na to portál tvnoviny.sk.

„Na základe rozhodnutia generálneho prokurátora SR zanikne oprávnenie vykonávať funkciu vedúceho prokurátora námestníčke okresnej prokurátorky v Dolnom Kubíne k 10. septembru 2022 a okresnej prokurátorke v Dolnom Kubíne k 31. októbru 2022,“ priblížil Skladan. 

Za pokračujúci zločin sexuálneho zneužívania maloletého dievčaťa odsúdil Okresný súd Dolný Kubín na konci júna kňaza Františka O. na trojročný trest s podmienečným odkladom na štyri roky. Sudkyňa sa stotožnila s návrhom prokuratúry a schválila dohodu o vine a treste.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka v auguste skonštatoval, že námestníčka okresnej prokurátorky v Dolnom Kubíne nepostupovala v kauze sexuálneho zneužívania v súlade so zákonom a avizoval vyvodenie personálnej konzekvencie. Hovoril o podkvalifikovaní skutku, za ktorý dostal kňaz podmienečný trest odňatia slobody. Krajskému prokurátorovi v Žiline uložil prijať účinné opatrenia, aby k obdobným porušeniam zákonnosti v budúcnosti nedošlo.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite