Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyšetrovateľ navrhol podať obžalobu na bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu SR

.tasr .slovensko

Podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú obvinili z viacerých skutkov po zadržaní Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) v roku 2020 v rámci akcií Búrka a Víchrica.

Vyšetrovateľ navrhol podať obžalobu na bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu SR facebook/polícia sr

vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) navrhol podanie obžaloby na expodpredsedníčku Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmilu U. a sudkyňu Otíliu D. z kauzy Víchrica. O ďalšom postupe rozhodne prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

„U obvinených osôb J. U. a O. D. vyšetrovateľ predložil dozorujúcemu prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry spisový materiál s návrhom na podanie obžaloby,“ priblížila Tökölyová.

„K právnej kvalifikácii sa vyjadrovať nebudem. Môžem potvrdiť, že bolo ukončené vyšetrovanie záverečným preštudovaním vyšetrovacieho spisu,“ uviedol pre TASR obhajca Jarmily U. Peter Erdős s tým, že jeho klientka popiera akékoľvek spáchanie trestnej činnosti.

Vyšetrovateľ podľa portálu Aktuality.sk navrhuje, aby prokurátor podal obžalobu pre trestné činy podplácania a ohýbania práva.

„Skutky, ktoré sú predmetom návrhu na podanie obžaloby, sa týkajú korupčného a iného protiprávneho konania v rámci súdnych sporov vedených na Okresnom súde Bratislava I,“ spresnila pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú obvinili z viacerých skutkov po zadržaní Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) v roku 2020 v rámci akcií Búrka a Víchrica. V tom roku odišla aj do dôchodku. Otília D. má dočasne pozastavený výkon funkcie sudkyne.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite