Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mestá a obce prechádzajú od štrajkovej pohotovosti k protestu

.sita .slovensko

Zhromaždenie reaguje na nelogické rozhodnutia vládnych politikov a drastické škrty v príjmoch samospráv.

Mestá a obce prechádzajú od štrajkovej pohotovosti k protestu SITA/Branislav Bibel

predstavitelia miest a obcí sa dnes stretnú v Banskej Bystrici na Námestí SNP o 10:00 na protestnom zhromaždení pod názvom Za stabilné a zdravé mestá a obce. Zhromaždenie sa bude konať v reakcii na nelogické rozhodnutia vládnych politikov a drastické škrty v príjmoch samospráv, pričom nasleduje po ukončení štrajkovej pohotovosti v júni.

„Znižovaním príjmov miestnej samosprávy sa automaticky znižuje štandard a množstvo služieb, ktoré sú im poskytované, či už ide o materské školy, základné školy, opatrovateľskú službu, infraštruktúru ako vodovody, kanalizácie, cesty a chodníky, ale aj kultúru a šport,“ uvádza osem regionálnych združení miest a obcí z Banskobystrického kraja, ktoré sú organizátormi protestného zhromaždenia.

Okrem predstaviteľov miest a obcí a zamestnancov úradov, pozývajú organizátori na zhromaždenie aj tých, ktorých sa škrty v komunálnych rozpočtoch dotknú najviac – samotných obyvateľov miest a obcí. Pre konanie protestu niektoré úrady oznámili, že budú ich mestské alebo obecné úrady zatvorené.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite