Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Naď poprel, že slovenské stíhačky MiG-29 sú na Ukrajine. Vyzval novinárov, aby nešírili „fake news“​

.sita .slovensko

Jaroslav Naď vyzýva novinárov, aby nešírili neoverené informácie.

Naď poprel, že slovenské stíhačky MiG-29 sú na Ukrajine. Vyzval novinárov, aby nešírili „fake news“​ Anthony Noble/Wikipedia

minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) na dementuje informácie o tom, že slovenské bojové lietadlá Mig-29 sú už na Ukrajine. „Naše stíhacie lietadlá Mig-29 nie sú na Ukrajine. Ide o nepravdivú info. Sú stále na Sliači. Do konca augusta budú chrániť nás vzdušný priestor, 27. augusta ich uvidíte na SIAFe, kde sa aj oficiálne rozlúčia. Rokujeme s našimi spojencami a partnermi, čo ďalej s nimi. Žiadne rozhodnutie nateraz nebolo urobené. Keď sa to zmení, budeme vás informovať," reagoval Naď na sociálnej sieti.

Jaroslav Naď vyzýva novinárov, aby nešírili neoverené informácie. „Priatelia novinári (aj tí z tvnoviny.sk), prosím, predtým ako nekriticky preberiete nepravdivé info zo zahraničných zdrojov, skúste nám zavolať prosím a opýtať sa. Vy sa vyhnete hanbe za šírenie fake news a my nebudeme musieť vysvetľovať celému svetu, že to nie je pravda," dodal Naď.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite