Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bez SaS bude moja vláda nefunkčná, uviedol po stretnutí Heger

.tasr .slovensko

Bez SaS bude vláda Eduarda Hegera (OĽANO) nefunkčná a nebude mať v Národnej rade (NR) SR väčšinu. Predseda vlády to povedal po piatkovom rokovaní koaličných predstaviteľov v súvislosti s vládnou krízou.

Bez SaS bude moja vláda nefunkčná, uviedol po stretnutí Heger

Heger apeloval na stabilitu a nájdenie riešení, ako zostať jednotní. Uviedol tiež, že všetky štyri strany sa v piatok zhodli, že pri schvaľovaní tzv. rodinného balíčka z dielne Igora Matoviča (OĽANO) nebola porušená koaličná zmluva. Rokovania predstaviteľov koalície budú podľa jeho slov pokračovať o týždeň.

„Bez SaS bude moja vláda nefunkčná, v parlamentne nebude mať väčšinu. Preto je dôležité, aby sme našli jednotu a spoluprácu uvedomujúc si ťažké časy, aby sme vedeli zabezpečiť patričnú podporu občanom SR v ťažkých časoch, ktoré prichádzajú,“ uviedol premiér. Podčiarkol dôležitosť uvedomovať si, že Slovensko a svet zažívajú bezprecedentnú krízu. "Ak na niečo nie je čas, nie je čas na destabilizáciu. Ak na niečo je čas, je čas na stabilitu a spoluprácu," zdôraznil.

Poďakoval sa za dôstojnú diskusiu na piatkovom rokovaní. Verí, že s partnermi nájdu spôsob, ako pokračovať. Heger pripomenul, že pri vstupe do spolupráce sa koaliční partneri zaviazali koaličnou zmluvou a potvrdili, že si nebudú robiť navzájom personálnu politiku. Uviedol tiež, že na stretnutí si vyjasnili pojmy napríklad, že SaS nepoužila veto pri Matovičovom rodinnom balíčku a nikde nepovedali, že ak bude schválený v parlamente aj po vete prezidentky, tak z koalície odídu. „Takéto nič konkrétne nezaznelo,“ vyhlásil.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš deklaroval podporu klubu premiérovi i Matovičovi. SaS opätovne vyzval, aby urobila krok späť a pripomenul jej predvolebné i povolebné sľuby koalície. Šéf klubu hovoril aj o snahe zachovať štvorkoalíciu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite