Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Pellegrini kritizoval „chlapcov z ÚHP“

.dáta bez pátosu .slovensko

Lacné posmešky, ostrá kritika, nevhodný jazyk, nepochopenie dát, analýz a úlohy analytikov, robiacich si svoju prácu pre dobro krajiny. Tentokrát na muške Útvar hodnoty za peniaze.

Dáta bez pátosu: Pellegrini kritizoval „chlapcov z ÚHP“ SITA/Branislav Bibel

Musíme sa ich zastať. Ide o vzdelaných, nadšených ľudí a odborníkov. Ide o tím občanov z celého Slovenska.

Peter Pellegrini ostro kritizoval „chlapcov z ÚHP“, teda Útvaru hodnoty za peniaze. „Chlapci, ktorí trepú dve na tri, ešte neboli na východe Slovenska a budú rozprávať, že diaľnica má ísť v polpruhu, lebo štvorprúdová by bola zbytočný luxus,“ povedal v TA3. Boris Kollár sa počas jeho kritiky smial a súhlasne komentoval, že ÚHP vraj hovorí nezmysly.

Už sme tu mali jedného premiéra, ktorý sa obúval do odborníkov, ohováral ich, posmieval sa im, neprestal ani pri dámach a ženách, išiel na hranu a dopadol na dno.

Teraz mu sekunduje iný, tiež bývalý premiér, bývalý minister školstva, bývalý minister pre investície a informatiku.

Peter Pellegrini sa obúva do práce aj Vašich detí, napriek tomu, že študovali, tak o nich vraví, že TREPÚ, napriek tomu, že už napísali nie jednu analýzu a v tímoch aj za hranicami Slovenska odargumentovali pár záverov (hypotéz) a názorov, tak hovorí o o nich, že TREPÚ DVE NA TRI. 

A samozrejme prídá, že „chlapci“ ešte neboli na východe, čím myslí východ Slovenska. Oni ale sú aj z východu, ale mnohí študovali skôr na západe a nie len Slovenska. Tejto pocty nebolo dopriatej pánovi Peter Pellegrinimu, študoval v Banskej Bystrici za ekonóma. 

Že sa mu počas týchto rečí nepostaví do cesty aspoň ľahkou oponentúrou dnešný predseda parlamentu Boris Kollar, je pre túto krajinu symptomatické. Vrana k vrane sadá a si sadne.

A že sa voči tomu neohradí moderátor, je smutné a tragické.

Patríme v Dáta bez pátosu medzí mnohých, ktorí si pred formulovaním názorov dajú dokopy dáta, následne ich spracujú, potom dajú do grafov a vyslovia hypotézy, pričom sú vďační za diskusiu k vyslovenému. Súčasťou tohto procesu ANALÝZY je aj kritika a oponentúra. A všetci analytici sú za ňu a za ne vďační, lebo nás a celú civilizáciu posúva dopredu. Niekedy aj my používame ostrejší jazyk. Ale sme pripravení počúvať.

Politici, ktorých si platíme (vtedy alebo teraz) sa vyvyšujú, uškŕňajú, posmievajú, dostávajú verejný priestor a ponižujú analytikov bez toho, aby ich pozvali do debaty a diskusie. Sú tým známi a preto im neverte. Kontrolujte ich. Na to tu sme.

A vraj samotné ÚHP by si zaslúžilo samostatnú diskusiu=reláciu. Smelo do toho pán bývalý premiér. 

Pokojnú reakciu pána Štefana Kišša z Útvar hodnoty za peniaze nájdete tu:

https://www.facebook.com/stefan.kiss/posts/1016116...

Prácu, ktorú robí Útvar hodnoty za peniaze pre nás a pre Vás nájdete tu:

https://www.mfsr.sk/sk/financie/hodnota-za-peniaze...

Priatelia z Útvar hodnoty za peniaze: Nedajte sa. Robte si svoju prácu a nastavujte nápadom politikov a tým, ktorí spravujú našu krajinu zrkadlo. A posvieťte im v tmavých kútoch. Krajina Vás potrebuje. Čo nepotrebujeme sú ignoranti v politike pri správe vecí verejných. Sily sú rozložené zle, ale šanca na normálne Slovensko existuje. Treba na to tvrdé dáta, veľa odvahy a pokojnú diskusiu. Silné reči nechajme na straníkov. To im ide...

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite