Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nezaradení poslanci okolo M. Suju podali návrh na odvolanie J. Budaja

.tasr .slovensko

Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR okolo Miroslava Suju podali návrh na odvolanie ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO) z funkcie. Informovali o tom Suja s predsedom mimoparlamentnej Republiky Milanom Uhríkom.

Nezaradení poslanci okolo M. Suju podali návrh na odvolanie J. Budaja SITA/Branislav Bibel

návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze spolu s nezaradenými poslancami z Republiky podpísali podľa slov Suju aj poslanci Smeru-SD. Ministrovi vyčítajú viacero vecí, okrem iného zlyhanie pri manažmente v oblasti medveďa hnedého.

"Prichádzame s návrhom na odvolanie vegetariána ministra Budaja. Je neschopný, nekompetentný a hlúpy, čo dokázal, keď povedal, že medvede sú vegetariáni, čím poukázal na to, že má nedostatky v učive základnej školy," skonštatoval Uhrík. Poukázal na nárast stretov ľudí s medveďmi a na ohrozenie ľudí na vidieku.

Suja dodal, že Budaj podľa nich nezlyhal len pri vedení envirorezortu. Vyčítal mu viacero vecí. "Jeho najväčšie zlyhanie je manažment medveďa hnedého, ktorý minister Budaj absolútne nezvládol," podčiarkol Suja.

V zmysle rokovacieho poriadku musí predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) zvolať schôdzu do siedmich dní od podania návrhu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite