Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanec Gyimesi má právo predkladať akýkoľvek návrh zákona, povedal Matovič

.sita .slovensko

Návrh novely zákona o štátnych symboloch zakazuje na budovách a v budovách štátnych orgánov a inštitúcií, vrátane sídla verejného ochrancu práv, vyvesovať symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie.

Poslanec Gyimesi má právo predkladať akýkoľvek návrh zákona, povedal Matovič SITA/Branislav Bibel

líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič súhlasí s ideou návrhu zákona o zákaze dúhových vlajok na štátnych budovách, ktorú predložili poslanec György Gyimesi a nezaradený poslanec Tomáš Taraba. Na tlačovej besede po rokovaní vlády to dnes povedal samotný Matovič.

Gyimesi predložil návrh bez toho, aby o tom informoval vlastný poslanecký klub. Koaličná strana Sloboda a Solidarita vyzvala poslanca, aby návrh stiahol. Rovnako takúto žiadosť predostrel aj premiér Eduard Heger. Gyimesi to však odmietol urobiť. „Nie je to v poriadku a podľa toho sa zariadim,“ reagoval premiér. Matovič povedal, že Gyimesi je samostatný poslanec zvolený hlasmi ľudí na Slovensku a má ústavné právo predkladať akýkoľvek návrh zákona, aký uzná za vhodné.

Návrh novely zákona o štátnych symboloch zakazuje na budovách a v budovách štátnych orgánov a inštitúcií, vrátane sídla verejného ochranu práv, vyvesovať symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie. Parlament by mal o tomto návrhu rokovať na nadchádzajúcej schôdzi, ktorá sa začína 14. júna.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite