Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Policajný zbor bol dlho zanedbávaný, chceme ho dostať do 21. storočia, vyhlásil Mikulec

.tasr .slovensko

Minister vnútra SR Roman Mikulec a vedenie Policajného zboru sa dnes v Nitre stretli so zástupcami policajných zložiek z Nitrianskeho kraja. Po pandémii covid-19 sa vedenie rezortu vnútra vracia k policajným aktívom v regiónoch Slovenska. Cieľom je konštruktívny dialóg s príslušníkmi Policajného zboru z výkonu a reflektovanie ich poznatkov pri dôležitých rozhodnutiach.

Policajný zbor bol dlho zanedbávaný, chceme ho dostať do 21. storočia, vyhlásil Mikulec SITA/Branislav Bibel

minister vnútra SR Roman Mikulec sa na úvod stretnutia poďakoval policajtom za ich prácu a zvýšené nasadenie počas uplynulých dvoch rokov pri zvládaní pandémie a najnovšie v súvislosti s vojnou na Ukrajine. "Teší ma, že podľa najnovšieho prieskumu je polícia druhá najdôveryhodnejšia inštitúcia na Slovensku. Je to znak, že prácu, ktorú polícia a rezort vnútra robia, vnímajú občania pozitívne. Posilnenie dôvery v Policajný zbor je aj cieľom uskutočňovaných zmien a reformy. Všetkým veľmi pekne ďakujem za prácu, polícia má rozviazané ruky a ja za nimi plne stojím," povedal šéf rezortu vnútra Roman Mikulec.

Policajtom poďakoval za prácu, ktorú vykonávajú v prospech spoluobčanov, aj prezident Policajného zboru Štefan Hamran. "Som rád, že dôvera v políciu stúpa.  V personálnej politike je mojím cieľom, aby dostali šancu riadiť Policajný zbor slušní policajti s morálnym kreditom oslobodení od politických vplyvov. V tejto súvislosti zároveň konštatujem, že vďaka pánovi ministrovi Mikulcovi má polícia konečne rozviazané ruky," povedal policajný prezident.

Vedenie ministerstva pracuje na zlepšení pracovných podmienok policajtov a ich materiálno-technickom zabezpečení, ktoré bolo v uplynulých rokoch zanedbávané. "Cieľom reformy  je, aby Policajný zbor bol pripravený plniť úlohy v 21. storočí. Bol efektívnejší, policajti boli adekvátne vystrojení a vyzbrojení, mali dobré podmienky na svoju prácu, boli adekvátne finančné ohodnotení a tomu zodpovedali aj výsledky ich práce," povedal minister Roman Mikulec.

V oblasti výstroje ministerstvo vnútra za minulý rok nakúpilo oblečenie a obuv pre policajtov v hodnote približne 8 miliónov eur, plánujeme tiež obnoviť vozový park napr. z európskych peňazí prostredníctvom Plánu obnovy a odolnosti SR.

O úprave platov policajtov rokuje ministerstvo vnútra s ministerstvom financií. Šéf rezortu vnútra ubezpečil policajtov, že sociálne zabezpečenie príslušníkov Policajného zboru zostane zachované.

Policajný prezident informoval, že po zmenách na úrovni Prezídia Policajného zboru, ktoré smerujú k zefektívneniu vyšetrovania závažnej ekonomickej trestnej činnosti a envirokriminality, sa v ďalšom období budú posilňovať základné policajné útvary v regiónoch. Policajný zbor by mal mať menej riadiacich funkcionárov a viac výkonných policajtov. Uskutočniť by sa mali aj zmeny vo vzdelávaní tak, aby stredné policajné školy vedeli pripraviť ročne viac ako 1200 policajtov, čo je dvojnásobok oproti súčasnému stavu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite