Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Ukrajinu dorazili slovenskí odborníci. Zapoja do vyšetrovania vojnových zločinov, oznámila prezidentka

.sita .slovensko

Na Ukrajinu vycestovali traja kriminalistickí technici, antropológovia a traja súdni lekári.

Na Ukrajinu dorazili slovenskí odborníci. Zapoja do vyšetrovania vojnových zločinov, oznámila prezidentka Zuzana Čaputová Facebook

na Ukrajinu dorazili slovenskí odborníci, aby pomohli ukrajinskej prokuratúre v zdokumentovaní dôkazov potrebných pre vyšetrenie vojnových zločinov. Ako informovala prezidentka Zuzana Čaputová vo svojom profile na sociálnej sieti, ide o troch kriminalistických technikov, antropológa a troch súdnych lekárov. Prezidentka podotkla, že od slovenskej samostatnosti v roku 1993 je to historicky prvýkrát, kedy Slovensko týmto spôsobom pomôže inej krajine.

 „Keď som videla hrôzu v záberoch z ukrajinskej Buče, túto formu pomoci som okamžite ponúkla prezidentovi Zelenskému. Je to veľmi dôležitá súčasť procesu, na ktorého konci môže byť rozhodnutie Medzinárodného trestného súdu v Haagu,“ objasnila Čaputová.

Vo svojom statuse prejavila radosť z toho, že Slovensko patrí medzi najaktívnejších spojencov Ukrajiny. Zároveň sa poďakovala slovenským odborníkom za ich odvahu ísť na Ukrajinu. Podľa nej robia nesmierne dôležitú prácu, slúžia spravodlivosti, pomáhajú Ukrajincom a robia dobré meno Slovensku.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite