Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico zneužíval svoju funkciu na likvidáciu politických súperov, uviedol Kiska

.tasr .slovensko

O vine lídra Smeru-SD i expremiéra Roberta Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka môže podľa bývalého prezidenta SR Andreja Kisku rozhodnúť iba súd. Myslí si však, že škody na spoločnosti a na vnímaní spravodlivosti na Slovensku sú už obrovské.

Fico zneužíval svoju funkciu na likvidáciu politických súperov, uviedol Kiska AP Photo/Petr David Josek, File

kiska tvrdí, že na čele Slovenska stál 12 rokov premiér, ktorý hrubo zneužíval svoju funkciu na likvidáciu politických súperov. "Pomáhal mu pritom nielen minister vnútra, ale aj mnohí ďalší vysokí štátni úradníci či dokonca mafiáni," vyhlásila bývala hlava štátu.

Deklaruje, že on vo svojej funkcii verejne odhaľoval pochybenia, kritizoval a apeloval. Preto sa mu, ako tvrdí, snažili pomstiť a vydierať ho. "Vtedy boli presvedčení, že sú nedotknuteľní, ale ich istota a arogantné úsmevy sa pod vplyvom strachu zmenili na agresívne útoky," uviedol Kiska s tým, že tieto útoky sa budú ešte stupňovať.

Voči Ficovi a Kaliňákovi, ako skonštatoval, necíti hnev a ani osobné zadosťučinenie. "Cítim skôr smútok z toho, do akej priepasti sa prepadla spravodlivosť v našej krajine," vyhlásil bývalý prezident.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil Fica s Kaliňákom zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

Fico vo svojej reakcii uviedol, že v jeho obvinení je "vymyslený príbeh" o tom, ako mal vraj vytvoriť zločineckú skupinu, ktorá mala škodiť Kiskovi, súčasnému ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽANO) a súčasnému predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi (Sme rodina).

Líder Smeru-SD tvrdí, že je obvinený preto, lebo bol v rokoch 2006 – 2018 predsedom vlády a nahlas hovoril o daňových podvodoch Matoviča a Kisku. Zoznam poškodených je podľa neho dôkazom, že ide o politický revanš.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite