Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Veľký piatok pripomína, aby sa nevynášali nenávistné súdy, uviedla prezidentka

.tasr .slovensko

Veľký piatok pripomína, aby sa nevynášali povrchné, zraňujúce či dokonca nenávistné súdy.

Veľký piatok pripomína, aby sa nevynášali nenávistné súdy, uviedla prezidentka FB

pripomína tiež to, aby ľudia nepodľahli pokušeniu dívať sa na ostatných a na dianie okolo seba optikou predsudkov, zjednodušovania, zovšeobecňovania, ba dokonca kolektívnej viny. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

"Veľký piatok sa spája s príbehom utrpenia Ježiša Krista. Vnímame ho bez ohľadu na svoje vierovyznanie, pretože má v našom súčasnom živote mnohé paralely," priblížila.

Ježiš Kristus podľa jej slov netrpel pre seba, ale pre iných, a túto schopnosť vniesol do životov ľudí. "Schopnosti cítiť s inými, vnímať ich trápenie ako svoje vlastné, prežívať ich strasti spolu s nimi, pomáhať im, obetovať sa pre nich. Súcit je emócia prítomná v samotných základoch našej kultúry, v jej mravných, ba aj právnych pilieroch," doplnila.

Hlava štátu verí, že každý je schopný súcitu. "Možno v niekom nevyvolá súcit číselný údaj o počte ľudí, ktorí pred vojnou utiekli z Ukrajiny, ale pocíti ho istotne pri pohľade na konkrétne ľudské osudy," dodala.

 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite