Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA v rámci akcie Pompeje zadržala 24 osôb, týkať sa má nákupov Štátnych hmotných rezerv

.tasr .slovensko

Príslušníci NAKA v stredu počas celoslovenskej policajnej akcie pod názvom Pompeje zadržali 24 osôb.

NAKA v rámci akcie Pompeje zadržala 24 osôb, týkať sa má nákupov Štátnych hmotných rezerv SITA/POLÍCIA SR

v prípade stredajšej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Pompeje zatiaľ nie sú k dispozícii bližšie informácie. Po zasadnutí Bezpečnostnej rady SR to uviedol poverený prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran. "Bol som ráno o akcii informovaný, viem zhruba, čoho sa to týka a kam to smeruje, no zatiaľ ešte nemám detaily, verím, že procesná situácia nám ich v priebehu pár hodín dovolí poskytnúť,“ povedal. Momentálne nevedel ani potvrdiť, či je v prípade niekto obvinený, nevylúčil to však.

"Prebiehajú úkony, zatiaľ som túto informáciu nedostal, ale je to možné, predpoklad je, že bude obvinených viacero osôb,“ povedal šéf polície bez dodatočného špecifikovania okolností kauzy a zásahu NAKA.

Dovedna 24 osôb zadržali v stredu príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) počas policajnej akcie pod názvom Pompeje. Policajti zasahujú od skorých ranných hodín na celom území SR.

Podľa zistení Aktuality.sk sa akcia týka nákupov Štátnych hmotných rezerv. V bratislavskej centrále štátnych rezerv podľa našich informácií NAKA nezasahuje.

Už pred dvoma rokmi polícia zadržala a obvinila bývalého šéfa rezerv Kajetána Kičuru. Dnes však Kičura medzi zadržanými nefiguruje.

Po akcii Rezerva pred dvoma rokmi skončil na dlhé mesiace vo väzbe. Polícia ho postupne obvinila z prijímania úplatkov a legalizácie príjmu z trestnej činnosti, teda z prania špinavých peňazí, z porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku aj za machinácie pri verejnom obstarávaní. Kajetán Kičura obvinenia z trestných činov od začiatku stíhania odmieta.

Správu aktualizujeme.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite