Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Haščák žiada od štátu ospravedlnenie alebo 16 miliónov eur

.tasr .slovensko

TASR o tom informoval jeho právny zástupca Peter Kubina.

Haščák žiada od štátu ospravedlnenie alebo 16 miliónov eur SITA/BRANISLAV BIBEL

finančník Jaroslav Haščák žiada od štátu ospravedlnenie alebo náhradu škody a nemajetkovej ujmy spôsobenej nezákonným trestným stíhaním a väzbou v miliónoch eur. Žiadosť o predbežné prerokovanie nároku adresoval v piatok (25. 3.) Ministerstvu spravodlivosti (MS) SR. 

"J. Haščák žiada MS SR, Generálnu prokuratúru SR a Ministerstvo vnútra SR o verejné ospravedlnenie za spôsobenú ujmu. Uplatňuje si taktiež peňažné nároky v celkovej predpokladanej výške 13.496.724 eur až 16.829.724 eur pozostávajúce z ušlého zisku, trov trestného konania a peňažnej satisfakcie za spôsobenú nemajetkovú ujmu," priblížil Kubina. Podstatnú časť nároku podľa neho tvorí ušlý príjem spojený s výkonom funkcie managing partnera skupiny Penta. "Pokiaľ štát prijme návrh J. Haščáka na ospravedlnenie, J. Haščák je pripravený vzdať sa peňažných nárokov," dodal.

Tvrdí, že vyšetrovacie orgány nepredložili žiadny dôkaz o tom, že by mal bývalý riaditeľ kontrarozviedky SIS Ľubomír Arpáš vyniesť nahrávky Gorila či čokoľvek iné z tajnej služby a poskytnúť to priamo alebo nepriamo Haščákovi. Kubina považuje za neopodstatnené aj vzatie Haščáka do kolúznej väzby.

Generálna prokuratúra zrušila koncom augusta 2021 v súvislosti s kauzou Gorila obvinenie voči finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi, ale aj bývalému riaditeľovi kontrarozviedky SIS Ľubomírovi Arpášovi a voči Arpášovej manželke.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite