Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Heger odovzdal štátne ceny Alexandra Dubčeka, získal ju aj Zelenskyj

.sita .slovensko

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) označil Alexandra Dubčeka za politika dobrej vôle.

Heger odovzdal štátne ceny Alexandra Dubčeka, získal ju aj Zelenskyj SITA/Branislav Bibel

alexander Dubček bol politikom dobrej vôle a jeho ľudskosť ostro kontrastovala s tými, ktorí chceli ovládať spoločnosť pomocou teroru. Za to, že občanom v celkom sovietskom bloku otváral okná do sveta slobody, ho vtedajší komunistickí vládcovia nenávideli. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) to povedal pri príležitosti odovzdávania štátnych cien Alexandra Dubčeka, ktoré sa uskutočnilo v nedeľu 27. marca.

„Alexander Dubček sa stal symbolom nádeje a slobody. V jeho mene sme ocenili významných ľudí, ktorí dosiahli mimoriadne pracovné výsledky a svojím životným príbehom nám svietia na cestu. A my v ťažkých časoch, keď sa dá ľahko zablúdiť, potrebujeme veľa takéhoto jasného svetla,“ vyhlásil premiér.

Ocenenie dostala česká speváčka Marta Kubišová, historik a sociológ Ivan Laluha, šľachtiteľka odrôd vína a autorka odrôd Dorota Pospíšilová, in memoriam spevák a skladateľ Miroslav Žbirka, in memoriam novinár Eugen Gindl, in memoriam novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica Martina Kušnírová,. Ocenenie v neprítomnosti dostal aj prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite