Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Parlament schválil prítomnosť vojsk NATO na Slovensku a štyri nové vojenské zastúpenia

.sita .tasr .slovensko

Za schválenie pôsobenia vojakov zo šiestich krajín v rámci takzvanej predsunutej prítomnosti hlasovalo 96 zo 134 prítomných poslancov.

Parlament schválil prítomnosť vojsk NATO na Slovensku a štyri nové vojenské zastúpenia SITA/Branislav Bibel

parlament vyslovil súhlas s prítomnosťou zahraničných ozbrojených síl členských krajín NATO na území SR. K tomuto kroku vláda a parlament pristúpili po vojenskom útoku Ruska na Ukrajinu. Návrh zo 134 prítomných podporilo 96 poslancov, proti bolo 15, zdržalo sa 22 a jeden poslanec nehlasoval. Klub opozičnej strany Smer-sociálna demokracia sa zdržal hlasovania. Prítomnosť vojsk NATO podporil zo Smeru-SD poslanec Jaroslav Baška, ktorý bol v minulosti ministrom obrany. Návrh podporili aj nezaradení poslanci zo strany Hlas-sociálna demokracia.

Predpokladá sa, že na Slovensku bude pôsobiť do 2 100 vojakov členských krajín NATO. Podľa vládneho materiálu by malo prísť do 600 vojakov z Českej republiky, do 200 vojakov z Holandska, do 100 vojakov z Poľskej republiky, do 100 vojakov Slovinskej republiky, do 400 vojakov zo Spojených štátov amerických a do 700 vojakov z Nemecka.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite