Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA zadržala štyri osoby podozrivé zo špionáže pre Rusko, uviedol Hamran na tlačovej besede

.sita .tasr .slovensko

Cieľom akcie bola eliminácia činnosti spravodajskej služby Ruskej federácie na území Slovenska.

NAKA zadržala štyri osoby podozrivé zo špionáže pre Rusko, uviedol Hamran na tlačovej besede FB

národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala štyri osoby podozrivé zo špionáže pre Rusko. Ako informoval na tlačovej besede dočasný prezident Policajného zboru Štefan Hamran, akcia sa uskutočnila 11. až 14. marca a spolupracovali na nej aj s Vojenským spravodajstvom. Jej cieľom bola eliminácia činnosti spravodajskej služby Ruskej federácie na území Slovenska.

Polícia v rámci operácií Matrioška a Kaťuša vykonala päť domových prehliadok a sedem prehliadok iných priestorov v Košiciach, Vranove nad Topľou, Ružomberku a v Liptovskom Hrádku (okres Liptovský Mikuláš). Zo štyroch zadržaných osôb orgány činné v trestnom konaní obvinili dve a jednej navrhli väzobné stíhanie.

Bývalý funkcionár vojenskej akadémie v Liptovskom Mikuláši Pavel B. z Liptovského Hrádku je podozrivý z dlhodobej spolupráce s ruskou vojenskou rozviedkou, ktorej mal odovzdávať mimoriadne citlivé dokumenty.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite