Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Budeme musieť zmeniť závislosť od surovín z Ruska, tvrdí premiér

.tasr .slovensko

Premiér zdôraznil potrebu prijatia ďalších sankcií.

Budeme musieť zmeniť závislosť od surovín z Ruska, tvrdí premiér SITA/Branislav Bibel

treba sa rozprávať o zmene závislosti od surovín z Ruska. Súčasťou diskusií o ďalších sankciách voči Rusku bude v najbližších dňoch aj strategická závislosť či odpojenie všetkých ruských bánk od systému SWIFT. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal premiér Eduard Heger (OĽaNO).

„Ešte stále čerpáme suroviny z Ruska, to je tiež ešte oblasť, do ktorej sa dá ísť, ak sa na nej dohodneme,“ skonštatoval s tým, že už uvalené sankcie majú tiež svoj „dobeh“. Cieľom je podľa neho vyslať ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi signál, že ho budeme musieť ekonomicky úplne izolovať. „Vidíme, že Putin neustupuje, budeme musieť pokračovať v rokovaniach,“ dodal. Heger súhlasí, aby sa ďalšie sankcie zavádzali aj pre Bielorusko.

V súvislosti so stopnutím nákupu ropy a plynu od Ruska povedal, že otázkou je skôr zabezpečenie ďalšej zimy. Súčasnú situáciu by sme podľa neho mali zvládnuť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite