Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

K ďalším skartáciám archívnych spisov už nepríde, uviedol Mikulec

.tasr .slovensko

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) garantoval, že k ďalším skartáciám archívnych dokumentov na ministerstve vnútra nepríde. Pokyn na ich zastavenie vydali ešte v septembri 2020.

K ďalším skartáciám archívnych spisov už nepríde, uviedol Mikulec SITA/Branislav Bibel

uviedol to na pondelkovom Výbore Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť v súvislosti so skartovanými osobnými spismi bývalých príslušníkov Zboru národnej bezpečnosti zaradených v zložkách Štátnej bezpečnosti (ŠtB) v rokoch 2017 a 2018. Deklaroval, že robia všetko pre to, aby do 30. júna sprístupnili Ústavu pamäti národa (ÚPN) všetky dokumenty v zmysle uznesenia vlády.

„K takej skartácii nemalo dôjsť a určite boli zničené mnohé dokumenty, ktoré mohli mať veľký bádateľský význam pre ÚPN a pre to, aby sme sa vedeli vyrovnať s minulosťou,“ povedal Mikulec. Myslí si, že zamestnanci rezortu mohli pochybiť. Trestnoprávnu zodpovednosť však prešetruje polícia na základe trestného oznámenia ÚPN. O skartácii podľa neho malo vedomie aj vedenie rezortu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite