Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Žiaci sa vrátia do škôl v plánovanom termíne 10. januára

.tasr .slovensko

Po predĺžených zimných prázdninách sa začne prezenčné vyučovanie v plánovanom termíne. V pondelok 10. januára sa budú prezenčne vzdelávať materské, základné aj stredné školy. Od tohto termínu sa zároveň školy budú opäť riadiť takzvaným školským semaforom.

Žiaci sa vrátia do škôl v plánovanom termíne 10. januára SITA/Branislav Bibel

„epidemická situácia sa zlepšila, na základe dát z ministerstva zdravotníctva vidíme, že je nižší počet hospitalizovaných aj pozitívnych, a preto postupujeme podľa avizovaných informácií a do škôl sa vrátime v termíne 10. januára 2022. Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí v čase sviatkov konali zodpovedne, dodržiavali opatrenia alebo sa zaočkovali a napomohli tak k zlepšeniu situácie,“ priblížil minister školstva Branislav Gröhling. 

Pre školy to znamená, že sa budú riadiť manuálom školský semafor. Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie však môže spraviť len regionálny hygienik, napríklad, pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe či vysoký počet nakazených osôb.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite