Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lipšic vidí veľký pokrok v boji proti organizovanému zločinu bielych golierov

.tasr .slovensko

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic vidí veľký pokrok, ktorý za posledný rok urobilo Slovensko v boji proti organizovanému zločinu tzv. bielych golierov. Aj preto je podľa neho Úrad špeciálnej prokuratúry pod "silnou paľbou od protistrany".

Lipšic vidí veľký pokrok v boji proti organizovanému zločinu bielych golierov SITA/Jana Birošová

„za posledný rok v tomto urobilo Slovensko väčší krok ako počas posledných 30 rokov. Donedávna boli stíhané hrubokrké organizované skupiny, ktoré páchali násilnú trestnú činnosť. Ekonomická a korupčná trestná činnosť bielych golierov, najmä na tých najvyšších miestach, nebola doteraz z rôznych dôvodov stíhaná,“ poznamenal s tým, že zo strany Úradu špeciálnej prokuratúry možno očakávať podanie ďalších obžalôb.

Vyhlásil, že v súčasnosti sa končí vyšetrovanie viacerých závažných trestných vecí. „Budú podávané ďalšie obžaloby a aj verejnosť na hlavných pojednávaniach sa bude môcť dozvedieť, aká je v nich dôkazná situácia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite