Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kollár trvá na tom, aby sporný paragraf 363 zostal v nezmenenej podobe

.sita .slovensko

Keby si podľa Kollára všetci prokurátori a vyšetrovatelia poctivo robili svoju prácu, tak by sa nikdy paragraf 363 Trestného poriadku nevyužíval.

Kollár trvá na tom, aby sporný paragraf 363 zostal v nezmenenej podobe SITA/Branislav Bibel

koaličné hnutie Sme rodina naďalej presadzuje, aby sa paragraf 363 Trestného poriadku nezmenil a generálny prokurátor mal oprávnenie zrušiť právoplatné rozhodnutie prokurátora alebo policajta, ak ním bol porušený zákon. Pre agentúru SITA to povedal šéf Sme rodina a predseda parlamentu Boris Kollár. Na otázku, či teda trvá na tom, aby paragraf 363 zostal v tej podobe, ako je, odpovedal, že „áno, ďalej na tom trváme“.

V koalícii je pritom snaha právomoc šéfa prokuratúry v tejto veci zmeniť. Kabinet sa vo svojom programovom vyhlásení zaviazal, že bude dôsledne trvať na dodržiavaní zákazu negatívnych pokynov a okrem iného v tejto súvislosti preskúma zúženie právnej úpravy paragrafu 363 Trestného poriadku tak, aby zodpovedala pôvodnému zmyslu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite