Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lengvarský očakáva vrchol štvrtej vlny pandémie na prelome januára a februára

.tasr .slovensko

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) očakáva, že vrchol štvrtej vlny pandémie nového koronavírusu bude na Slovensku na prelome januára a februára. Spôsobí ju práve nový variant omikron.

Lengvarský očakáva vrchol štvrtej vlny pandémie na prelome januára a februára SITA/Viktor Zamborský

aktuálne informácie, ktoré minister má, hovoria podľa jeho slov o tom, že rýchlosť šírenia omikronu bude veľmi vysoká. Priznal, že k tomuto variantu je ešte stále málo dát. „Čo však vieme je, že naša populácia nie je zaočkovaná dostatočne. To znamená, že citlivosť veľkej časti populácie, predovšetkým staršej, je vysoká, či už na deltu alebo na omikron. Hrozí riziko naplnenia nemocníc.“

Očakáva, že keďže omikron bude postihovať v krátkej dobe veľké množstvo ľudí. Dotknúť sa môže napríklad zdravotníkov či kritickej infraštruktúry. Obáva sa, že všetky činnosti, ktoré štát potrebuje na svoje fungovanie, budú ohrozené tým, že veľké množstvo ľudí bude naraz chorých.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite