Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odchody poslancov z klubov pripomínajú minulé volebné obdobie

.sita .slovensko

Najstabilnejšie sú v parlamente kluby Sme rodina a SaS.

Odchody poslancov z klubov pripomínajú minulé volebné obdobie SITA/Jana Birošová Nezaradený poslanec parlamentu Ján Podmanický (vpravo v popredí) počas rokovania 32. schôdze Národnej rady SR

v 150-člennom parlamente pôsobí 29 nezaradených poslancov. Za necelú polovicu volebného obdobia odišli z parlamentných klubov. Je to takmer jedna pätina zo všetkých zákonodarcov. Počet členov sa nezmenil len v jednom koaličnom klube Sme rodina. Klub Za ľudí sa rozpadol. Odchody poslancov sa dotkli aj dvoch opozičných klubov strán Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) a Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

Dynamika v kluboch pripomína minulé volebné obdobie 2016 až 2020, kedy skončilo mimo klubov 36 poslancov. Tiež došlo k výmene premiéra, a to v roku 2018. Roberta Fica (Smer-SD) nahradil na čele vlády Peter Pellegrini (dnes Hlas-SD) po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Koaličná dohoda sa podpisovala aj druhý raz už v prvom roku vládnutia po tom, čo otras zasiahol vtedajšiu vládnu stranu Sieť a viacerí poslanci ju opustili.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite