Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér Heger avizuje, že do 9.1.2022 sa pravidlá meniť nebudú napriek poklesu pacientov

.tasr .slovensko

Napriek miernemu poklesu pacientov s ochorením covid-19 v nemocniciach sa opatrenia proti pandémii do 9. januára 2022 meniť nebudú. Dôvodom je, že naplnenosť nemocníc je stále vysoká.

Premiér Heger avizuje, že do 9.1.2022 sa pravidlá meniť nebudú napriek poklesu pacientov Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP

„som rád, že nám počty pacientov klesli, ale stále máme naplnenosť nemocníc vysokú a zdravotníci si isto nestihli oddýchnuť. Ani minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský nechce aspoň do 9. januára meniť pravidlá, tak ako sme sa pôvodne dohodli,“ uviedol Heger. Reagoval tak na návrh ministra hospodárstva Richarda Sulíka, aby krajina pri poklese pacientov v nemocniciach opäť prešla na covid automat a otvorili sa prevádzky.

Podľa Hegera je problémom aj to, že sa stále nevie, ako budú variant omikron znášať nezaočkovaní. „Uvidíme, v akom stave budú nemocnice po 9. januári 2022, potom sa budeme zaoberať otázkou, či uvoľníme alebo sprísnime opatrenia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite