Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vyhlásil antiosobnosti Slovenska za rok 2021

.redakcia .slovensko

Hlavnou antiosobnosťou Slovenska 2021 podľa .týždňa je Robert Fico. Antiosobnosťami Slovenska 2021 sú aj Igor Matovič, Boris Kollár a Peter Pellegrini.

.týždeň vyhlásil antiosobnosti Slovenska za rok 2021 SITA/(AP Photo/Petr David Josek, File

hlavná antiosobnosť Slovenska roka 2021: Robert Fico

Roku 2021 na Slovensku dominovali dva zápasy – s pandémiou a s uneseným štátom. Oba si vyžadovali kompetenciu a odvahu, v oboch sa urobili rozumné kroky, veľké chyby aj úplné fauly, do oboch boli zapojené veľké skupiny hrdinov aj podliakov. Jeden človek však svojou deštrukciou úplne vytŕčal. Bol to Robert Fico.

Predseda Smeru správne pochopil, že spor o unesený štát je sporom o jeho budúcnosť. A pre svoju záchranu sa tento rok rozhodol zahodiť všetky zábrany, prekročiť všetky medze a podliezť všetky latky. Začal rozkladať dôveru tých vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, ktorí riešili najťažšie prípady korupcie a zenužívania štátnych orgánov. Brutálnym spôsobom urážal médiá a novinárov, ktorí prinášali dôležité informácie z minulosti, a neštítil sa obracať na nich hnev a agresivitu svojich voličov. Osvojil si tie najúbohejšie metódy boja s hlavou štátu, keď Zuzanu Čaputovú opakovane vykresľoval ako slúžku Ameriky a Sorosa, čím klesol na úroveň mečiarovského primitivizmu. Neprekvapilo teda, že sa postupne zblížil so slovenskými extrémistami a fašistami.

1. september 2021 Košice: Robert Fico zorganizoval na Deň Ústavy protest proti súčasnej vláde a proti pandemickým opatreniam.Boris Németh1. september 2021 Košice: Robert Fico zorganizoval na Deň Ústavy protest proti súčasnej vláde a proti pandemickým opatreniam.

Ale to ešte nebol vrchol. Ten prišiel až v okamihu, keď na svoju záchranu použil aj obavy vlastných voličov z vakcíny proti covidu. To, ako sa pre strach o svoju osobnú budúcnosť vyjadroval o pandémii, špeciálne o očkovaní, vyrážalo dych. Predseda Smeru obetoval pre svoje percentá životy svojich starších voličov. Najmä preto je hlavnou antiosobnosťou roka 2021.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite