Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Správa číslo 12 z lockdownu – dátová tma

.dáta bez pátosu .slovensko

Vyplnili sme komplet tabuľku okrem počtu príjmov do nemocníc, lebo už týždeň nie sú k dispozícii. Sme pevne presvedčení, že klesajú v 7D intervale, ale potvrdíme si to zajtra. Bude to po poklese počtu pozitívnych (akokoľvek ich vzorkujeme pri testoch) a po poklese výjazdov sanitiek za celé Slovensko už tretia dobrá správa.

Dáta bez pátosu: Správa číslo 12 z lockdownu – dátová tma

a dobré správy potrebujeme. Vieme, že nás za to bičujete, ale ak sme to v grafoch a v dátach videli, tak sme TO hlásili. Pretlak nihilistických, katastrofických a patetických titulkov v novinách a na sociálnych sieťach bol strašný. Sme presvedčení, že to ničomu nepomohlo a zanechalo to na obyvateľstve stopy. Teraz ide v tomto duchu téma OMICRON. Ak si prečítate zdroje priamo z Južnej Afriky z predmetnej provincie a z nemocníc v tej provincii, tak možno čriepky:

  • zatiaľ sa len hľadá aspoň 1 človek, čo s omikronom alebo na omikron zomrel (správy ku 5/12),
  • deti v nemocniciach v SA sú, ale do nemocníc sa nedostala väčšina primárne s omicronom, ale na iné potiaže a omicron im len natestovali,
  • schopnosť šíriť sa je vyššia, príznaky slabšie, ostatné sa skúma.

Naspäť k vrcholom. Už to vyzerá tak, že sa vďaka Slovensku nebudú prepisovať učebnice virológie a vrcholy pôjdu v poradí:

1) infikovaní 2) nemocnice 3) obete

Veľmi pekne ďakujeme aj odbornej obci (my to máme ako hobby) reprezentovanej Richardom Kollárom za svetlo do témy „vrcholov“ včera v poste k DELTE na Slovensku:

„Vrchol šírenia zrejme prišiel presne na konci novembra, to je ten dátový, o ktorom ja aj stále píšem. Samozrejme, v skutočnosti bolo šírenie na maxime o cca. 10 dní skôr, keďže ide o 7-dňové primery a pár dní to trvá, kým sa človek otestuje a testy sa vyhodnotia. Ešte som tomu tak týždeň neveril, ale dnes by som to už ochotný podpísať, sme za delta vrcholom!“

Link na celý post

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite