Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rada Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy vyhlásila štrajkovú pohotovosť, žiada riešenie situácie

.tasr .slovensko

To predovšetkým zvýšením finančných zdrojov na zlepšenie finančného ohodnotenia všetkých zamestnancov školstva a vedy.

Rada Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy vyhlásila štrajkovú pohotovosť, žiada riešenie situácie SITA/Branislav Bibel

rada Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy (OZPŠaV) na Slovensku vyhlásila v utorok štrajkovú pohotovosť a vyzýva vládu SR, aby začala bezodkladne riešiť nepriaznivú situáciu v oblasti školstva. A to predovšetkým zvýšením finančných zdrojov na zlepšenie finančného ohodnotenia všetkých zamestnancov školstva a vedy. Žiada desaťpercentnú valorizáciu platov všetkých zamestnancov školstva a vedy, úpravu tarifných tabuliek nepedagogických zamestnancov tak, aby sa začínala minimálnou mzdou, a zachovanie doterajších benefitov. Ak sa tak nestane, nebude podľa nej zaručený sociálny zmier a zamestnanci školstva nevylučujú ani nátlakové akcie. TASR o tom informoval Juraj Stodolovský z OZPŠaV na Slovensku.  

Členovia Rady OZPŠaV na Slovensku a zástupcovia partnerských reprezentatívnych organizácií vyjadrujú nespokojnosť s návrhom zástupcov vlády SR v rámci tretieho kola kolektívneho vyjednávania o kolektívnej zmluve vyššieho stupňa na rok 2022. Ponuku na trojpercentnú valorizáciu platov v roku 2022 od 1.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite