Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda schválila nový COVID automat, je to lockdown pre nezaočkovaných

.tasr .slovensko

Vláda zavádza lockdown pre nezaočkovaných, oznámil to premiér Eduard Heger (OĽANO). Nový COVID automat podľa jeho slov výrazne sprísňuje opatrenia pre nezaočkovaných vo všetkých okresoch. Tí sú podľa jeho slov momentálne najviac ohrození. Nezaočkovaní ľudia sa na vstup do práce budú musieť dvakrát do týždňa testovať. Hromadné podujatia budú podľa neho len pre zaočkovaných.

Vláda schválila nový COVID automat, je to lockdown pre nezaočkovaných TASR/Pavel Neubauer

vláda schválila nový COVID automat, ktorý zavádza prísnejšie protipandemické opatrenia. Potvrdil to vicepremiér a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS), ktorý zároveň uviedol, že liberáli sa zdržali, respektíve nezúčastnili hlasovania, nesúhlasia s obmedzeniami pre zaočkovaných.

Automat zaviedol nový režim OP, teda kompletne zaočkované osoby alebo tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19. Materiál má znamenať "regionálny lockdown pre nezaočkovaných". Jednotlivé opatrenia do praxe majú zaviesť vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR.

Vstup do zamestnania v zelených a oranžových okresoch má byť bez obmedzení. V červených, bordových a čiernych okresoch má platiť režim OTP. V bordových a čiernych okresoch sa má tiež obmedziť otváracia doba neesenciálnych obchodov od 5.00 do 22.00 h.      

Pre hromadné podujatia má platiť pre režim OP 200 ľudí v červenej farbe, 100 ľudí v bordovej farbe a 50 ľudí v čiernej farbe.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite