Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Houston, máme problém: 420 000 is the name of the game

.dáta bez pátosu .slovensko

Milí spoluobčania, dovoľte nám po 13 mesiacoch činnosti a po 11 mesiacoch očkovania upriamiť Vašu pozornosť na kardinálny problém, ktorý máme od samého začiatku pandémie a následne aj do samého začiatku očkovania.

Dáta bez pátosu: Houston, máme problém: 420 000 is the name of the game

pevne veríme, že sa stále vieme poučiť a zobrať rozum do hrsti. Tešiť sa z NEPODSTATNÝCH percent-%, oslavovať MÁLO RELEVANTNÉ nárasty a MÁVAŤ RUKOU nad radami pred očkovacími centrami nám nepomôže.

Minulý týždeň sme (zatiaľ nekompletné dáta) zaočkovali I. dávkou 25 tisíc spoluobčanov. Je to 2x viac ako týždne pred tým a skutočne vidno nárast. Ak by sme to tak robili do konca roka, dostaneme sa na 50% zaočkovanosti I. dávkou a vraj by sme na tom boli "oveľa lepšie". Ak by sme na 50% boli bývali na konci septembra, tak by sme vraj mali v nemocniciach oveľa menej pacientov.

Ukážeme Vám prečo tieto úvahy „krívajú.

Lebo my sme na Slovensku stále nepochopili, že náš HLAVNÝ problém sa nevolá 2,917,804 NEZAOČKOVANÝCH, ale náš hlavný problém sa volá NEZAOČKOVANÍ SENIORI.

Máme síce 46% ľudí aspoň s I. dávkou, ale "ani jednu" dávku nemá až 33% seniorov nad 60 rokov.

To je náš, od januára 2021, pretrvávajúci problém. Je jasné, že v januári 2022 oslávime I. výročie a problém budeme mať stále. Budeme mať len kvôli kovidu o 1500 menej seniorov ako máme dnes.

Máme 420 tisíc nezaočkovaných ľudí nad 60 rokov. Je to len 14% nezaočkovaných (z 2,917 milióna). Takže je to 1 zo 7 nezaočkovaných.

Za posledných 9 týždňov sme sa pohli v zaočkovanosti dospelých o 3% lebo sme zaočkovali 140 tisíc ľudi, čo je super.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite