Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Desiatky budov po celom Slovensku sa pri príležitosti klimatickej konferencie rozsvietia nazeleno

.tasr .slovensko

Viaceré budovy sa v pondelok a v utorok (2. 11.) vo večerných hodinách rozsvietia nazeleno. Urobia tak pri príležitosti klimatickej konferencie COP 26, ktorá sa koná v škótskom Glasgowe.

Desiatky budov po celom Slovensku sa pri príležitosti klimatickej konferencie rozsvietia nazeleno SITA/Ľudovít Vaniher

ako TASR upozornila tlačová tajomníčka Britského veľvyslanectva v Bratislave Monika Holečková, lídri z celého sveta vrátane slovenských budú spoločne rokovať o ambicióznych cieľoch na záchranu planéty.

„Množstvo pozitívnych odpovedí a rôznorodosť objektov vrátane viacerých slovenských dominánt, ktoré sa k nám pridajú, ma naozaj potešilo. Je to veľmi povzbudzujúci signál z rôznych častí slovenskej spoločnosti vrátane vládnej, akademickej, kultúrnej, mediálnej, podnikateľskej sféry a ďalších, že im na ochrane planéty záleží,“ uviedol veľvyslanec Spojeného kráľovstva na Slovensku Nigel Baker.

V snahe zvýšiť povedomie o tejto konferencii, ako aj upozorniť na potrebu ochrany klímy a celej planéty osvetlia budovu Úradu vlády SR, informovala TASR hovorkyňa premiéra Eduarda Hegera Ľubica Janíková.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite