Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spis Očistec doplnili o odposluchy rozhovorov Fica, Kaliňáka, Paru a Bödöra

.tasr .slovensko

Dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v rámci novembrovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Očistec o obrazovo-zvukové záznamy.

Spis Očistec doplnili o odposluchy rozhovorov Fica, Kaliňáka, Paru a Bödöra Aktuality.sk Aktuality.sk získali exkluzívne zábery z chaty, kde sa stretával Robert Fico (vpravo hore), Miroslav Bödör (vpravo hore), advokát Marek Para (vľavo dole) a syn Tibora Gašpara (vpravo dole)

„prokurátor ÚŠP 22. októbra doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v kauze Očistec o obrazovo-zvukové záznamy získané postupom podľa paragrafu 114 Trestného poriadku na základe príkazu sudcu pre prípravné konanie okresného súdu v inej trestnej veci, ktorú nedozoroval ÚŠP,“ objasnila TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Ako zdôraznila, vyhotovené obrazovo-zvukové záznamy (a ich doslovné prepisy) potvrdzujú snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz. „Zároveň diskreditovať a kriminalizovať vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov ÚŠP, ako aj úniky informácií od niektorých orgánov presadzovania práva nepovolaným osobám,“ dodala.

Podľa Denníka N,  ide o priestorové odposluchy, kde kamery zaznamenali rozhovory Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Mareka Paru, syna Tibora Gašpara a Miroslava Bödöra staršieho.

Podľa informácií Aktuality.sk polícia monitorovala chatu niekoľko dní, zo stretnutí medzi Ficom, Bödörom a ďalším vznikli hodinové obrazovo-zvukové materiály a stovky prepisov rozhovorov.

Išlo nielen o neformálne diskusie, ale bavili sa aj o aktuálnych kauzách, o prípravách tlačových besied, o trestných konaniach policajného exprezidenta Gašpara, oligarchu Norberta Bödöra, Dušana Kováčika a ďalších.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite