Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Generálny prokurátor zrušil obvinenia voči Petrovi Brhelovi, pretože zákonné podmienky na trestné stíhanie neboli splnené

.sita .slovensko

Podľa generálneho prokurátora Maroša Žilinku je dôvodom rozhodnutia absencia dôkazov, ktoré by dôvodnosť vzneseného obvinenia potvrdzovali.

Generálny prokurátor zrušil obvinenia voči Petrovi Brhelovi, pretože zákonné podmienky na trestné stíhanie neboli splnené SITA/Ľudovít Vaniher

generálny prokurátor Maroš Žilinka zrušil obvinenia voči Petrovi Brhelovi, pretože dospel k záveru, že neboli splnené zákonné podmienky na trestné stíhanie. Žilinka to uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti. Dôvodom rozhodnutia má byť absencia dôkazov, ktoré by dôvodnosť vzneseného obvinenia potvrdzovali a ktoré by súhrnne umožňovali urobiť úsudok o naplnení všetkých znakov skutkovej podstaty trestného činu.

Brhel, ktorý bol obvinený v kauze Mýtnik, mal podľa svedeckej výpovede vziať úplatok vo výške desaťtisíc eur z nelegálne získaných zdrojov. Svedok však mal vo viacerých výpovediach uviesť viaceré dôvody prevzatia úplatku z Brhelovej strany.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite