Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za obchodovanie so záverečnými prácami by mohla hroziť maximálna pokuta vo výške 50-tisíc eur

.sita .slovensko

Podľa analýzy Nadácie Zastavme korupciu môže na Slovensku 15 percent absolventov končiť štúdium s kúpenou záverečnou prácou.

Za obchodovanie so záverečnými prácami by mohla hroziť maximálna pokuta vo výške 50-tisíc eur SITA/JANA BIROŠOVÁ

za obchodovanie so záverečnými prácami by mohla hroziť maximálna pokuta vo výške 50-tisíc eur. Vyplýva to z návrhu novely, ktorú pripravili Nadácia Zastavme korupciu (NZK) a Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ). Informovali o tom v utorok 12. októbra na spoločnej tlačovej konferencii. Podľa analýzy NZK môže 15 percent absolventov na Slovensku končiť štúdium s kúpenou záverečnou prácou. Ako zhodnotil NZK a ŠRVŠ, legislatíva v danej oblasti je v súčasnosti nedostatočná. Predseda ŠRVŠ Filip Šuran priblížil, že návrh predložia do medzirezortného pripomienkového konania pripravovanej novely o vysokých školách, ktorú by malo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR čoskoro predstaviť verejnosti.

„Do zákona navrhujeme pridať nový pojem – akademický podvod, ktorý by znamenal predloženie záverečnej práce, ktorá nie je výsledkom vlastnej a samostatnej činnosti študenta,“ vysvetlila odborníčka v oblasti práva duševného vlastníctva Zuzana Adamová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite